Biedt veiligheid vrijheid? Of bedreigen veiligheidsmaatregelen de vrijheid?

WWTV Bart Collard meets Madelon Beusink 190224

Schrijver BART COLLARD is enthousiast over het boek ‘Eeuwig schaak’ van MADELON BEUSINK, die hij interviewt in deze aflevering van WWTV. Collard: ‘Het is superinteressant. En het leest als een trein’.

Biedt veiligheid vrijheid?

‘Eeuwig schaak’ gaat over de 21-jarige Alma, die bij het grootste techbedrijf ter wereld werkt aan het controleren van mensen, die op basis van hun gedrag worden bestraft, dan wel beloond. Opvallend: Alma vindt dat gewoon, maar haar vader en grootvader voegen zich minder makkelijk in de controlerende maatregelen. Alma vindt veiligheidsmaatregelen ‘vrijheid’, maar andere hoofdrolspelers zijn daar minder zeker van.

‘Ik las het in één keer uit’

‘Eeuwig schaak’ ontstond de afgelopen jaren toen mede onder invloed van corona vrijheidsbenemende maatregelen werden opgelegd, terwijl overheden en techbedrijven sowieso al bezig waren met een meer dwingende greep op de mensheid. Madelon Beusink kiest niet per se partij: ‘Ik ben zelf ook zoekende’. Ze schreef een gelaagd boek, waarvan de uitkomst dus niet bij voorbaat vaststaat. Interviewer Bart Collard: ‘Er zit veel in dat aanzet tot nadenken. Ik las het in één keer uit.’

WWTV is er ook als podcast. Kijk op https://www.wyniasweek.nl/podcast/

Overal te koop

‘Eeuwig schaak’ van Madelon Beusink kost 21,95 en is overal te koop of te bestellen, onder meer in de winkel van Wynia’s Week www.wyniasweek.nl/winkel.