Syp Wynia

Syp Wynia is chef-redacteur van Wynia’s Week en mede-uitgever van Uitgeverij Blauwburgwal. Hij werkte onder meer bij het weekblad Elsevier en bij de dagbladen Het Parool en het Nieuwsblad van het Noorden. Meer hier.

Eduard Bomhoff

Eduard Bomhoff is sinds 2004 hoogleraar economie aan Monash Malaysia University. In 2002 was hij vicepremier in het kabinet Balkenende 1. Zie www.eduardbomhoff.com voor zijn boek ‘Blinde Ambitie’ over die periode.

Lucas Hartong

Lucas Hartong is patriot, schrijver en theoloog. In de jaren 2010-2014 was hij lid van het Europees parlement (voor de PVV). Zijn hobbies zijn (vintage) fietsen en watersport en hij woont op Goeree-Overflakkee.

Coen de Jong

Coen de Jong is politicoloog en historicus en schrijft over de politieke actualiteit, media en maatschappelijke ontwikkelingen. Hij publiceert op persoonlijke titel.

Ronald Havenaar

Ronald Havenaar is historicus en schrijft geregeld boekbesprekingen voor Wynia’s Week.

Sander Boon

Sander Boon is politicoloog, auteur van ‘De Geldbubbel’ (2012), columnist en onafhankelijk vermogensadviseur.

Paul Ruijs

Paul Ruijs (1948) deed doctoraal rechten, was werkzaam in de reiswereld, was HBO-docent en hield zich bezig met juridisch advies/onderzoek. Publicaties: Integriteit Rechterlijke Macht (1996), Wij zien u wel in de rechtszaal (2002), Medische missers, juridisch gesjoemel (2007).

Jan Zandbergen

Jan Zandbergen is journalist.

Sebastien Valkenberg

Sebastien Valkenberg is filosoof en publicist.

Lucas Bergkamp

Dr. Lucas Bergkamp is arts en advocaat te Brussel. Hij houdt zich bezig met Europees recht en de relatie met internationaal en nationaal recht, met name op het vlak van risico-regulering. Zijn artikelen voor Wynia’s Week zijn op persoonlijke titel geschreven.

Wim Groot en Henriëtte Maassen van den Brink

Wim Groot is econoom. Sinds 1998 is hij hoogleraar gezondheidseconomie aan de Universiteit Maastricht. Naast zijn wetenschappelijke werk schrijft hij opinie artikelen over (gezondheids)economische onderwerpen. Henriëtte Maassen van den Brink is hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Willy Hemelrijk

Willy Hemelrijk is vertaalster.

Frans Boogaard

Frans Boogaard is politiek verslaggever te Brussel. Hij was onder meer Europees correspondent en chef politiek bij het Algemeen Dagblad.

Roelof Bouwman

Roelof Bouwman is journalist en historicus.

Frank Karsten

Frank Karsten is auteur van ‘De DiscriminatieMythe’ (2019) en oprichter van de Stichting Meervrijheid. Samen met Karel Beckman schreef hij ‘De Democratie Voorbij’ (2011).

Piet Emmer

Piet Emmer is emeritus hoogleraar geschiedenis en onder meer auteur van De geschiedenis van de slavenhandel (Nieuw Amsterdam, 2019).

Theo Jongedijk

Theo Jongedijk is journalist.

Willem Melching

Willem Melching is als historicus verbonden aan de UvA. Hij publiceert over moderne Duitse geschiedenis. Momenteel werkt hij aan een biografie van Karel van het Reve.

Henk-Jan Prosman

Dr Henk-Jan Prosman is hervormd predikant in Nieuwkoop. Hij werkt mee aan een serie voor Wynia’s Week (‘De linkse kerk’) waarin onder de loep wordt genomen hoe en waarom protestants Nederland steeds weer links afslaat.

Gast Auteur

Wilt u als gastauteur iets melden via Wynia's week? Neem dan contact met ons op.

Paul Hekkens

Paul Hekkens is cultureel antropoloog en algemeen econoom.

Sietske Bergsma

Sietske Bergsma is jurist en schrijft vanuit Berlijn voor verschillende media. Ze publiceert tevens op haar blog The Fire.

Sujet Shams

Sujet Shams is student Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam.

Bart Jan Spruyt

Bart Jan Spruyt is historicus en journalist.

Karel Beckman

Beckman is freelance journalist, auteur van De Staat Voorbij (2017) en mede-auteur, met Frank Karsten, van De Democratie Voorbij. Zijn werk is te vinden op zijn website The Friendly Society. Volg hem op Twitter (@FreedomofGovt) en Facebook.

Jaques Hagoort

Jacques Hagoort heeft natuurkunde gestudeerd aan de TU Delft en is daar ook gepromoveerd. Is als onderzoeker en raadgevend ingenieur werkzaam geweest in de olie- en gasindustrie. Was van 1988 tot zijn pensionering in 2002 parttime hoogleraar reservoirtechniek aan de TU Delft.

Gert Reedijk

Gert Reedijk is psychotherapeut en publicist.

Herman Vuijsje

Herman Vuijsje is socioloog en schrijver.

Rudolf Kooijman

Rudolf Kooijman is tolk-vertaler Slowaaks (en woont ook in Slowakije).

Willeke Slingerland

Willeke Slingerland is lector overheid, markt en samenleving aan de Saxion Hogeschool. Ze promoveerde in 2018 op het onderwerp ‘netwerkcorruptie’.

Ad Kolkman

Ad Kolkman is cartoonist.

Roel Jennissen

Roel Jennissen is wetenschappelijk medewerker van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Lex Hoogduin

Prof. dr. Lex Hoogduin is hoogleraar economie (financiële markten en financiële instituties) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkte, onder meer als directielid, bij De Nederlandsche Bank en was adviseur van Wim Duisenberg toen die president van de ECB was.

Josse de Voogd

Josse de Voogd is onderzoeker en publicist op het raakvlak van ruimte, politiek en samenleving. In december 2020 verschijnt zijn boek ‘Gelaagd land’ (Atlas Contact).

Jan H. van de Beek

Jan van de Beek (1968) promoveerde op onderzoek naar de economische effecten van immigratie, ontwikkelde een demografisch model voor Nederland (www.demo-demo.nl) en twittert regelmatig over het onderwerp op @demo_demo_nl.

Jan Latten

Jan Latten is hoogleraar sociale demografie aan de Universiteit van Amsterdam.

Jan-Jaap van den Berg

Jan-Jaap van den Berg (1968) is politicoloog en historicus. Studeerde aan de VU, promoveerde op de ARP en werkt nu bij provincie Noord-Holland. Publiceerde boeken over HFC Haarlem (2014) en AZ (2017).

Ger van Gils

Ger van Gils is historicus en werkzaam als beleidsonderzoeker.

Chris Rutenfrans

Chris Rutenfrans is criminoloog en journalist.

Wim Voermans

Wim Voermans is hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden.

Henriëtte Maassen van den Brink

Henriëtte Maassen van den Brink is hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam

Wim Groot

Wim Groot is econoom. Sinds 1998 is hij hoogleraar gezondheidseconomie aan de Universiteit Maastricht. Naast zijn wetenschappelijke werk schrijft hij opinie artikelen over (gezondheids)economische onderwerpen.