Zo wordt de macht gekocht in Nederland

wwtv
Wouter Roorda in gesprek met Syp Wynia. ‘Ik stond er versteld van, zoveel geld als Buitenlandse Zaken aan Nederlandse actiegroepen geeft.’

Tientallen actiegroepen, stichtingen en andere clubs en clubjes krijgen jaarlijks honderden miljoenen euro’s van de Nederlandse overheid om invloed uit te oefenen en de publieke opinie te beïnvloeden. Vooral over klimaat, stikstof, de inrichting van Nederland, immigratie en integratie. Over de meest controversiële politieke onderwerpen, dus.

Deze – uitsluitend linkse – organisaties krijgen daarnaast ook vaak geld van de Postcodeloterij. Ze voeren actie, ze onderhandelen met het kabinet over het regeringsbeleid, maar ze voeren ook rechtszaken tegen de staat als ze anders hun zin niet krijgen. Zo wordt de macht bij de staat gekocht – met geld van de staat.

Daarover spreekt Syp Wynia in deze video en podcast met Wouter Roorda, die de verwevenheid van de overheid met zogenaamde ‘niet-gouvernementele organisaties’ onderzoekt. Dat ‘niet-gouvernementele’ is overigens een gotspe. In wezen zijn het uitvoeringsorganisaties van de staat, want betaald door de staat.

Handjeklap in Holland

WOUTER ROORDA doet sinds twee jaar voor Wynia’s Week onderzoek naar deze Handjeklap in Holland. Wat eruitziet als oppositie tegen de staat, is in feite een heimelijk verlengstuk van de staat. De overheid organiseert zijn eigen oppositie, die stiekem twee handen op één buik is met diezelfde overheid.

In deze WYNIA’s WEEK TV vertelt Wouter Roorda over zijn ontdekkingen. Hoe Sigrid Kaag op het punt stond de Moslimbroederschap te subsidiëren. Hoe D66-politica Stientje van Veldhoven in het bestuur zat van een onderafdeling van het World Economic Forum – een internationaal bedrijf – terwijl ze Nederlands staatssecretaris was. Inmiddels zit ze in de leiding van datzelfde particuliere bedrijf, dat geld krijgt van de Nederlandse staat.

Het parlement kijkt toe

Het is een verhaal over ondermijning van de democratie en van strafbare belangenverstrengeling. Ons parlement kijkt toe en vindt het kennelijk goed. Wie er meer over wil weten leest de artikelen van Wouter Roorda in Wynia’s Week.

Wynia’s Week en Wynia’s Week TV (plus podcast) zorgen voor de broodnodige berichtgeving die u zelden elders aantreft. Doet u mee? Hartelijk dank!