Aan de lezers, kijkers, luisteraars en andere fans van Wynia’s Week

wynia

Wynia’s Week is vijf jaar jong! Ook volgend jaar zijn we er weer met meer dan honderd afleveringen van ons internetmagazine en vele tientallen video’s en podcasts. Dat alles wordt mogelijk gemaakt door de duizenden donateurs. We grijpen deze decembermaand graag aan, om in het zicht van het nieuwe jaar weer een eenmalige of maandelijkse donatie voor Wynia’s Week te vragen. Op naar het volgende lustrum!

Jubileum: vijf jaar

Wynia’s Week werd opgericht op 20 december 2018, toen ik ontslag nam bij weekblad Elsevier om mijn eigen, zelfstandige internetkrant te kunnen beginnen. Al enkele dagen later had ik een afspraak met de eerste andere auteur, Eduard Bomhoff. Wynia’s Week groeide snel, zowel qua aantal abonnees als qua aantal auteurs.

Een jaar later richtten we Uitgeverij Blauwburgwal op, om behalve digitaal ook in print actief te kunnen zijn. Weer een jaar later kwam daar de video-afdeling Wynia’s Week TV bij, een jaar later gevolgd door podcasts. De frequentie werd opgevoerd: niet alleen op zaterdag, maar ook op woensdag belandde er een nieuwsbrief in inmiddels enkele tienduizenden digitale brievenbussen.

Unieke formule

Het bereik van Wynia’s Week groeit tot dusver met gemiddeld 50 procent per jaar. Wynia’s Week voorziet in een grote behoefte. Het is een invloedrijk zelfstandig medium aan het worden. En dat alles zonder betaalmuren of subsidies. Want Wynia’s Week is niet alleen zelfstandig, maar ook onafhankelijk en ongebonden.

Hoe dat kan? Dat kan omdat Wynia’s Week met een eigen unieke formule werkt. Alle artikelen, video’s en podcasts zijn vrij beschikbaar, voor iedereen. We rekenen namelijk op de vrijwillige bijdragen van de vele lezers, kijkers en luisteraars. En dat werkt! Duizenden supporters van Wynia’s Week zorgen er voor dat er voldoende inkomsten zijn om het unieke concept mogelijk te maken. We zijn u en al die andere donateurs dankbaar. Want deze kwaliteitsjournalistiek op internet mag gratis zijn, maar goedkoop is ze allerminst.

Van toegevoegde waarde

Wynia’s Week heeft de afgelopen jaren tal van thema’s in de schijnwerpers gezet die anders onderbelicht waren gebleven. Hoe werkt het Nederlandse klimaatbeleid? Hoe wordt de meningsvorming in Nederland betaald? Hoe komt het dat de meeste mensen zichzelf realistisch vinden, maar er al te vaak activistisch wordt geregeerd?

Waarom werd er een nieuw pensioenbeleid doorgedrukt? Waarom doet niemand iets aan de migratie? Is het wel zo’n goed idee om rechters te laten regeren op verzoek van actiegroepen? Wie is de machtigste man van Nederland? En, niet te vergeten: hoe onzinnig is het Nederlandse stikstofbeleid, zoals dat door Arnout Jaspers werd blootgelegd?

Spraakmakende auteurs

Ook Wouter Roorda, Paul Verburgt en Menno Tamminga, Sebastien Valkenberg, Wim Groot, Bina Ayar, Coen de Jong, Willy Hemelrijk, Maarten van Andel, Piet Emmer, Lucas Bergkamp, Hans Roodenburg en Hans Werdmölder behoren tot de vele tientallen auteurs die samen het gezicht vormen van Wynia’s Week. Door hun informatieve, feitelijke en vaak verrassende verhalen groeide Wynia’s Week uit tot een luis in de pels van de macht in Nederland.

Was u al donateur van Wynia’s Week? Dan hopen wij dat u ook het komend jaar weer meedoet. Was het er tot dusver nog niet van gekomen, maar wilt u wel Wynia’s Week mogelijk maken? Dan hopen we dat u nu ook de stap zet.

Doneren kan op verschillende manieren en kan zoveel via een éénmalig bedrag als door een maandelijkse bijdrage. Hartelijk dank!