BOEK Syp Wynia: ’70 Actieve herinneringen aan een gaaf gidsland’. PLUS: Uitnodiging!

boeksyp

Op 4 februari 2023 verschijnt mijn nieuwe boek ’70 Actieve herinneringen aan een gaaf gidsland’. Dit nieuwe boek is een mozaïek van 70 reportages, schetsen en vertellingen waarin ik greep probeer te krijgen op de jaren waarin we leven. Niet de waan van de dag, maar de waan van alle dagen.

De Tijdgeest

Dit nieuwe boek had ook Café De Tijdgeest kunnen heten. Daar komt alles en iedereen samen, er wordt gegeten, gedronken, gedanst en ruzie gemaakt. Het is het trefpunt van de Roaring Twenties van de 21ste eeuw, de jaren van corona, van oorlog, van inflatie en van moeten integreren in eigen land, van grote volksverhuizingen en van de nooit-gedachte terugkeer van de avondklok.

De Ruttejaren

Het is ook het tweede decennium van de Ruttejaren, het tijdperk waarvan nog niet voldoende beseft kan worden wat het teweegbrengt en wat het na gaat laten. Wat al wel vaststaat, is dat waarheid, werkelijkheid en wetenschap een vloeibaar verschijnsel zijn in Café De Tijdgeest.

Persoonlijke geschiedenissen

Dit boek gaat over dingen, over gebeurtenissen. Maar zo nu en dan wordt er ook een persoon uitgelicht: Pamela Hemelrijk, Hans van Mierlo, Herman Brood en Pieter Otte Wynia staan in dit boek plotseling in de schijnwerpers. Omdat hun levens een verhaal vertellen over het heden, of omdat hun leven een aanloop nam naar het nu. Ik put in dit boek ook uit eigen ervaringen, al was het maar omdat persoonlijke geschiedenissen het grotere zichtbaar kunnen maken.

‘Erosie van Oranje’

Een greep uit de hoofdstukken: ‘De Van Mierlobrug’, ‘Erosie van Oranje’, ‘Hoe Teflon-Mark plotseling kwetsbaar werd’, ‘Deense modellen’ en ‘De glorieuze terugkeer van John en Kathleen’. Veel leesplezier toegewenst!

NU AL BESTELLEN

’70 Actieve herinneringen aan een gaaf gidsland’ van Syp Wynia is een uitgave van Uitgeverij Blauwburgwal, is 370 bladzijden dik, kost 24,50 en verschijnt op 4 februari. Het boek is verkrijgbaar bij uw boekhandel en nu al te bestellen in de winkel van Wynia’s Week.

UITNODIGING!

Wynia’s Week nodigt u uit voor de presentatie van dit nieuwe boek. Die heeft plaats op zaterdag 4 februari 2023 in een zaal in de buurt van de Dam in Amsterdam, van 16.00 tot 18.00 uur. Als u in aanmerking wilt komen voor kaarten voor deze bijeenkomst, kunt u zich (met vermelding van 1 of 2 kaarten) VOOR vrijdag 27 januari 12.00 uur ’s middags aanmelden via het e-mailadres info@blauwburgwal.nl U bent van harte welkom, maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.