De bestsellers van Wynia’s Week

Afbeelding1

Elke week worden op Wynia’s Week actuele ontwikkelingen kritisch onder de loep genomen door een team van gerenommeerde auteurs, onder auspiciën van journalist / tv-persoonlijkheid Syp Wynia. Daarnaast geeft Wynia’s Week sinds dit jaar samen met Uitgeverij Blauwburgwal inspirerende boeken uit over politiek, economie, maatschappij en cultuur die in uw boekenkast niet mogen ontbreken.

Het beste uit Wynia’s Week 2020

In het turbulente jaar 2020 gebeurde van alles: de wereld werd getroffen door corona, Amerikaanse identity politics waaide over naar Europa, Black Lives Matter werd een hype, coronamaatregelen dreven ondernemers tot wanhoop en zette probleemjongeren aan tot brandstichting en vernielingen. En ondertussen vroeg ons kabinet zich af of er binnen het bedrijfsleven wel voldoende ‘culturele diversiteit’ was. Wynia’s Week volgde al dit nieuws op de voet en liet daar een scherpe analyse op los.

Het Beste uit Wynia’s Week 2020 bevat 46 artikelen over alle belangrijke thema’s die dit jaar de revue zijn gepasseerd. De bundel kan daarom met recht worden beschouwd als dé kroniek van 2020.

Donkerblank

We zijn allemaal blank of donkerblank! Tijdens de grootse transformatie die ons te wachten staat, moeten we geen energie verspillen aan elkaar verbitterd verketteren over onze huidskleur. Dat schrijft trendwatcher des vaderlands (NRC) en Vooruitblik-koning (Volkskrant) Adjiedj Bakas in zijn nieuwste bestseller Donkerblank, waarin hij vooruitkijkt naar het leven in de post-corona wereld: onze econonie zal krimpen, thuiswerken wordt het nieuwe normaal, we gaan naar supersnel 6G internet, China rukt op en veel horecabedrijven, clubs en discotheken gaan sluiten. Want aan de pret-economie komt een einde.

Stille Lente

Hét boek over het vreemdste voorjaar van je leven. Paul Hekkens documenteerde vanuit persoonlijk perspectief de eerste coronagolf in Nederland en komt tot harde conclusies over het gevoerde beleid. Soms bezorgd, soms met humor, maar altijd met een scherp oog voor de politieke en sociaaleconomische gevolgen.

Tegen de onzin

Op 2 februari lanceerde Syp Wynia zijn boek Tegen de Onzin en binnen enkele weken behoorde het tot de grootste bestsellers van Nederland. De kritische bundel bevat de meest spraakmakende artikelen die Syp Wynia schreef: van immigratie en gasverbod tot de houdbaarheidsdatum van Mark Rutte.