Kabinet-Rutte is verslaafd aan Corona

kuipers

Twee jaar geleden kwam het Coronavirus Nederland binnen. Eerst was er een overmaat aan zelfvertrouwen aan het Binnenhof. ‘Nederland was goed voorbereid’, heette het. Vervolgens deed Nederland aan een ‘intelligente lockdown’ – wat suggereerde dat andere landen nog wel iets van de slimme Nederlandse aanpak konden leren.

En nu?

PIM VAN GALEN en SYP WYNIA analyseren in deze video twee jaar Coronabeleid. Het zijn jaren van hollen en stilstaan, van rare paradoxen, van alles te weinig en van alles te laat naar een tendens van strenger ingrijpen dan elders.

Het lijkt er op dat het kabinet-Rutte en zijn medische adviseurs maar moeilijk afscheid kunnen nemen van de verregaande, in wezen autoritaire Corona-ingrepen in de samenleving. En dat op een moment dat de steun van de bevolking wegvalt en ook deskundigen van mening zijn dat het hoog tijd is om het Coronabeleid af te bouwen.

Syp Wynia: ‘Het heeft er alle schijn van dat het kabinet en de Corona-specialisten verslaafd zijn geraakt aan Corona. De pandemie verschafte hen dan ook een ongekende macht. Dat is wat iedere bureaucraat graag wil.’

Nooit meer een aflevering van WWTV missen? Meld je HIER

Donaties? www.wyniasweek.nl Hartelijk dank!