‘Tegen de onzin’, ‘Stille Lente’ en nieuw boek van Adjiedj Bakas

syp-in-veenendaal
In De Basiliek in Veenendaal, ter gelegenheid van Prinsjesdag

Op 15 oktober verschijnt bij Uitgeverij Blauwburgwal ‘Donkerblank’, het nieuwe boek van trendwatcher Adjiedj Bakas. ‘We zijn allemaal blank of donkerblankTijdens de grootse transformatie die ons te wachten staat moeten we geen energie verspillen aan elkaar verbitterd verketteren over onze huidskleur,’ zegt Bakas.

Bakas vlindert niet alleen tussen macht en tegenkracht, maar ook over de grenzen van landen en disciplines die anderen gevangen houden. Het begrip ‘helicopterview’ is te klein voor hem: Bakas is meer Google Earth: van Almere naar boven, misschien een uitstapje naar Den Haag, dan weer omhoog met overzicht over Europa, om vervolgens af te zwaaien naar China, waar veel – ook als we dat niet fijn vinden – de toekomst is.

Corona en Identiteitspolitiek zijn, zo weten we nu, een explosieve cocktail. Onder zulke omstandigheden is het altijd een hele opluchting om een Adjiedj Bakas bij de hand te hebben, met zijn flexibele geest en onbevangen blik.

Donkerblank

Net op tijd is er dan de bulderlach van Adjiedj Bakas, die de stellingen doorbreekt met ‘vrolijke integratie tussen de lakens’. ‘Weg met de inclusiviteits- en diversiteitsterrreur!’

‘Donkerblank’ van Adjiedj Bakas verschijnt op 15 oktober bij Uitgeverij Blauwburgwal. Wie nu voorbestelt, ontvangt een persoonlijk gesigneerd exemplaar. 

BESTEL HIER

Stille Lente, kroniek van Coronaland Nederland

Schrijver Paul Hekkens hield de eerste maanden van 2020 minutieus bij hoe Corona Nederland, politiek en samenleving als ook zijn persoonlijke leven binnenviel. Zo ontstond ‘Stille Lente’, hét tijdsdocument van Coronaland Nederland. Hekkens werd in diverse media geïnterviewd. Daar is alle reden toe, want hij houdt met zijn aandacht voor detail ook het overzicht. Over hoe het kabinet-Rutte ogenschijnlijk koersvast was, maar feitelijk draaide en keerde. En hoe de kwetsbaarsten beschermd zouden worden, maar de eerste slachtoffers werden.

‘Stille Lente’ is onverminderd actueel, nu Corona maar niet wil wijken. Het boek is HIER te koop ‘Stille Lente’ is ook beschikbaar als e-book.

‘Tegen de onzin’, nu de negende druk

In de Blue Tiger Studio in het Groningse Oostum werd ik over mijn boek ‘Tegen de onzin’ anderhalf uur geïnterviewd door Henk-Jan Prosman. Dat interview is hier te zien en te horen.

Deze week ging ‘Tegen de onzin’ ook weer naar de drukker, voor de 9e druk inmiddels. Het boek is te koop ‘Tegen de onzin’ is ook beschikbaar als luisterboek en als e-book.