Vaarwel aan de lezers van Elsevier Weekblad

vergiet-in-de-afwas

Kort voor kerst maakte ik bekend mijn eigen onderneming te beginnen, als publicist, commentator, spreker en adviseur. Ik dank, ook langs deze weg, voor de vele, doorgaans hartverwarmende reacties via e-mail, sociale media en via de website van Elsevier Weekblad. Ik ben ook blij met de vele nieuwe aanmeldingen voor de nieuwsbrief Wynia’s Week, die nu bij enkele duizenden abonnees in de mailbox valt. De komende weken hoop ik meer zicht te kunnen bieden op mijn verdere toekomstplannen.

Onderdeel van mijn ‘kerstbesluit’ is, dat ik vooralsnog stop met mijn columns, analyses en omslagverhalen voor Elsevier Weekblad. Ik heb dat aan de Elsevier-lezers laten weten in een afscheidscolumn, waarin ik terugblik op de meer dan twee decennia dat ik voor het weekblad, het maandblad Juist en de website werkte, onder meer ook met de video’s die ik samen met Ronit Palache maakte.

In mijn afscheidscolumn kijk ik terug op de introductie van de vaatwasser in Nederland, een apparaat dat lang met wantrouwen werd bejegend. Dat wantrouwen zegt veel over het Nederland van de 20ste eeuw en over de positie van de vrouw in Nederland in het bijzonder.

In die laatste column schets ik ook, hoe ik in 1996 werd gevraagd om ‘het nieuwe politieke gezicht’ van Elsevier te worden en daar lang over aarzelde. Zoals ik ook lang aarzelde om in te gaan op de uitnodiging om columnist te worden. Aarzelen, dat doe ik kennelijk nogal eens. Om dan vervolgens toch de knoop door te hakken.

Lees hier mijn afscheidscolumn (‘Vaarwel’ ) bij Elsevier (of desgewenst alleen de 168 reacties)Of lees mijn afscheidscolumn via Blendle

Mijn recente bijdragen aan Elsevier blijven voorlopig beschikbaar – maar wel achter de betaalmuur – via deze link