2024: een dubbel jubileum. Doet u mee?

redactie
Deze maand verscheen ‘Eeuwig schaak’ bij Uitgeverij Blauwburgwal. Hier schrijfster Madelon Beusink met uitgever Syp Wynia. (Foto: Wynia’s Week).

We vieren dit jaar niet alleen het (ruim) vijfjarig bestaan van Wynia’s Week, maar ook het (bijna) vijfjarig bestaan van Uitgeverij Blauwburgwal. Wynia’s Week presenteert twee keer week een internetkrant en één keer per week een video annex podcast. En Uitgeverij Blauwburgwal komt tien keer per jaar met een nieuw boek.

Wat is het verschil?

Internetkrant Wynia’s Week en boekenuitgeverij Blauwburgwal werken wel nauw samen, maar zijn niet helemaal hetzelfde. Auteurs van Wynia’s Week – zoals Coen de Jong, Arnout Jaspers, Bina Ayar en vele anderen – presenteren hun boeken bij Blauwburgwal. Maar niet alle auteurs (zoals bijvoorbeeld Wierd Duk, Michiel de Vries en Roderick Veelo) behoren ook tot de vaste crew van Wynia’s Week. Blauwburgwal presenteerde in februari voor het eerst ook een roman – een fictieverhaal dus, te weten ‘Eeuwig schaak’  van Madelon Beusink. Terwijl Wynia’s Week zich beperk tot feiten, nieuws, achtergronden en analyse. Maar ‘Eeuwig schaak’ gaat dan wel weer over een actueel thema: de sluipende controlestaat.

Vijf jaar jong

Wynia’s Week is er ook dit jaar weer met meer dan honderd afleveringen van ons internetmagazine en vele tientallen video’s en podcasts. En dat alles geheel zonder betaalmuur of subsidies. Wynia’s Week heeft dan ook een unieke formule. Al die internetkranten, video’s en podcasts worden namelijk mogelijk gemaakt door de vele donateurs. Bent u al donateur? Hartelijk dank. Aarzelde u nog? Dan grijpen we onze jubilea graag aan om u over de streep te trekken en een eenmalige of maandelijkse donatie voor Wynia’s Week over te maken. Want deze kwaliteitsjournalistiek op internet mag dan gratis zijn, goedkoop is het allerminst.

Van toegevoegde waarde

Wynia’s Week heeft de afgelopen jaren tal van onderbelichte thema’s in de schijnwerpers gezet. Hoe werkt het Nederlandse klimaatbeleid? Hoe wordt de meningsvorming in Nederland betaald? Hoe komt het dat de meeste mensen zichzelf realistisch vinden, maar er al te vaak activistisch wordt geregeerd?

Waarom werd er een nieuw pensioenbeleid doorgedrukt? Waarom doet niemand iets aan de migratie? Is het wel zo’n goed idee om rechters te laten regeren op verzoek van actiegroepen? En: hoe onzinnig is het Nederlandse stikstofbeleid?

We vragen u dus graag om uw support. Op naar het volgende lustrum!