Wie is wie bij Wynia’s Week?

WW1303 (1)

Wynia’s Week bestaat nu ruim 5 jaar. Natuurlijk dankzij de donateurs, die het mogelijk maken dat er een voortdurende stroom artikelen, video’s en podcasts verschijnen. Maar uiteraard evenzeer dank zij de tientallen auteurs en andere medewerkers. Velen van hen zijn bekend bij lezers, kijkers en luisteraars, maar anderen minder of niet. We stellen hen aan u voor!

Auteurs

De auteurs van Wynia’s Week treft u allemaal aan op de auteurspagina. De wekelijkse columnisten zijn Eduard Bomhoff, Arnout Jaspers en Bart Jan Spruyt (op zaterdag) en Menno Tamminga en Roelof Bouwman (op woensdag). Daarnaast treft u in Wynia’s Week talrijke bijdragen van een reeks andere vaste auteurs, onder wie (zeer) frequente, zoals Paul Frentrop, Hans Wansink, René ter Steege, Bina Ayar, Wim Groot, Hans Werdmölder, Bart Collard, Maarten van Andel, Arie Graafland, Harrie Verbon, Wouter Roorda, Johannes Vervloed en Rik Smits.

WWTV

Vaste medewerkers aan de video’s en podcasts van Wynia’s Week TV (WWTV) zijn onder meer Pim van Galen (politieke interviews) en Jan Marten Visser (boekengesprekken). De techniek (camera/montage) van WWTV wordt verzorgd door Renko Koppe. Alle andere (digitale) techniek van Wynia’s Week, WWTV en ook van Uitgeverij Blauwburgwal wordt al bijna vijf jaar verzorgd door de dames en heren van Webheads in Groningen – waarvoor ook onze hartelijke dank.

Blauwburgwal

Een deel van de auteurs heeft ook boeken laten verschijnen bij Uitgeverij Blauwburgwal, het zusje van Wynia’s Week. Denk bijvoorbeeld aan succesvolle boeken van Arnout Jaspers en Coen de Jong. Eric Jan van Dorp en Syp Wynia zijn de uitgevers van ‘Blauwburgwal’. De marketing (marketing@blauwburgwal.nl) wordt verzorgd door Ilona van Hilst.

Machinekamer

De machinekamer van Wynia’s Week wordt bemand door Syp Wynia, Roelof Bouwman en Chris Rutenfrans. Syp is hoofdredacteur van Wynia’s Week, Roelof is naast columnist ook adjunct-hoofdredacteur en eindredacteur. Chris is naast eindredacteur ook vertaler. Andere vertalingen voor Wynia’s Week worden verzorgd door Willy Hemelrijk.

Nogmaals: zonder de support van de duizenden donateurs zou het succesvolle avontuur van Wynia’s Week niet mogelijk zijn. Doet u ook mee? Doneren kan op verschillende manieren. Kijk HIER Hartelijk dank!