Nu in de winkel: De Linkse Kerk. Hoe ooit conservatieve gelovigen Nederland een duw naar links geven.

bouwman-roelof-syp-wynia-de-linkse-kerk

Ons boek De Linkse Kerk is vanaf deze week overal verkrijgbaar, onder meer in de winkel van Wynia’s Week. Met prominente auteurs over de zwenkingen in gereformeerd Nederland die ook Nederland als geheel veranderen. Want gereformeerden zijn gewend voorop te gaan, ook als ze linksaf slaan. Ze maakten nooit meer dan een tiende van de bevolking uit, maar hebben onevenredig veel invloed.

ROELOF BOUWMAN en SYP WYNIA spreken in deze video van WWTV – plus podcast – over ‘De Linkse Kerk’. Roelof Bouwman is één van de twaalf auteurs van ‘De Linkse Kerk’ en nam drie hoofdstukken voor zijn rekening. Hoe gereformeerde communisten zich lieten misbruiken door Moskou. Dat protestanten overwegend behoudend zijn maar hun dominees overwegend links.

Bouwman verzorgde ook een overzicht van de gereformeerde Hall of Fame. Met daarin tv-bekenden als Arie Boomsma, Arjen Lubach en Caroline Tensen en politici als Harm Beertema, Joost Eerdmans, Ernst Kuipers en Edith Schippers.

‘De Linkse Kerk’ verschijnt bij Uitgeverij Blauwburgwal, omvat 264 pagina’s en kost 23,50. Er zijn (binnen Nederland) geen verzendkosten. Bestellen kan HIER.

In dagblad De Telegraaf verscheen inmiddels een interview (van Wierd Duk) met twee andere auteurs van De Linkse Kerk: Wim Berkelaar en Jan-Jaap van den Berg: ‘Linkse protestanten speelden een belangrijke rol in het ontstaan van ’Nederland gidsland’: ’Gereformeerd is nu woke’. Zie hieronder.

Wie toegang heeft tot de artikelen op de website van De Telegraaf kan dit interview ook HIER lezen.