Bomhoff: ‘Nieuwe pensioenen worden een ramp’

wwtv
Eduard Bomhoff (rechts) in gesprek met Pim van Galen

‘Er moet veel meer weerstand tegen de nieuwe pensioenregeling voor Nederland komen,’ zegt hoogleraar economie Eduard Bomhoff. ‘Het gaat helemaal verkeerd’.

Bomhoff waarschuwt dat de pensioenen lager gaan uitvallen, omdat in de nieuwe wet naarmate de pensioenleeftijd nadert er veel in staatsschuld en minder in aandelen wordt belegd. ‘Geen land ter wereld doet dat’.

DNB verantwoordelijk

Bomhoff stelt, net als in zijn artikelen over de pensioenen vooral De Nederlandsche Bank (DNB) verantwoordelijk. Hij zegt dat de werkgevers zich in slaap hebben laten sussen door de belofte van DNB dat de pensioenpremies niet zullen stijgen. Politici hebben zich laten overdonderen en de vakbonden hadden te weinig pensioenkennis.

Terug naar Nederland

Bomhoff was lang een bekende hoogleraar economie en columnist in Nederland. In 2002 was hij kort vicepremier en minister van Volksgezondheid. Sindsdien is hij hoogleraar economie voor een Australische universiteit in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Sinds drie jaar is hij bovendien columnist van Wynia’s Week. Begin volgend jaar komt hij terug naar Nederland.

Video èn podcast

Prof. Eduard Bomhoff wordt in deze aflevering van Wynia’s Week TV (en podcast) geïnterviewd door Pim van Galen. Bomhoff kijkt ook terug op het Coronabeleid. Hij noemt de omgang met de verpleeghuizen (geen beschermend materiaal), de scholen (dicht) en Schiphol (open) voorbeelden van ‘verwijtbaar beleid’.

De columns van Eduard Bomhoff zijn HIER te vinden.

De artikelen, columns, video’s en podcasts van Wynia’s Week zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Dat wordt mogelijk gemaakt door de donateurs. Wordt u ook donateur van Wynia’s Week? Dat kan HIER. Hartelijk dank!