Duitse verkiezingen zijn ook onze verkiezingen

SYP-Cuperus-voor Jeremy
René Cuperus (rechts) in gesprek met Syp Wynia over Duitse verkiezingen en Nederland, Duitsland en Europa

Het halve Mediapark rukt bij Amerikaanse presidentsverkiezingen uit naar de overkant van de oceaan. Maar eigenlijk zijn de Duitse Bondsdagverkiezingen minstens zo belangrijk voor Nederland, vooral nu de Amerikanen Europa deels links laten liggen. Duitsland is niet alleen het grootste en verreweg belangrijkste buurland, maar ook het belangrijkste land van de Europese Unie.

Daar gaat het over in dit videogesprek van SYP WYNIA met RENÉ CUPERUS. René is kenner van de actuele Duitse politiek en schrijft daar een serie over voor Wynia’s Week.

Op 26 oktober 2021 gaan de Duitsers naar de stembus. Angela Merkel doet voor het eerst niet mee, de Groenen dachten te winnen, toen werden het de christendemocraten en nu lijken de sociaaldemocraten volstrekt onverwacht de overwinning te grijpen. Is de Duitse politiek saai? Nou, vergeleken bij de Nederlandse valt het best mee.

Artikelen van René Cuperus over Duitsland, Nederland en Europa lezen? Kijk HIER

Nooit meer een video van WYNIA’s WEEK TV missen? Neem een (gratis) abonnement op het YouTube-kanaal! Dat kan HIER

WYNIA’s WEEK TV en het online magazine WYNIA’s WEEK worden mogelijk gemaakt door de donateurs. Wilt u ook donateur worden? Graag! Doneren kan op verschillende manieren. Kijk HIER. Hartelijk dank!