Hoe steeds vaker bekende èn onbekende Nederlanders met behulp van anonieme klagers ‘Kapot’ worden gemaakt.

Syp-promokapot-220923-ebook

Het wegwerken van politici, presentatoren en gewone Nederlanders op basis van anonieme klachten houdt maar niet op. Het is een vileine bedrijfstak. Prof Michiel de Vries is dé deskundige op het vlak van de anoniem beschuldigde Nederlanders, die van de een op de andere dag rechteloze burgers worden.

Deze zomer verscheen van Michiel de Vries het boek ‘Kapot. Hoe vilein is de deugindustrie?’ Nu is daarvan ook de ebook-versie beschikbaar gekomen. Beide versies van ‘Kapot.’ zijn overal te koop, onder meer in de winkel van Wynia’s Week.

Michiel de Vries is de afgelopen weken door alle grote kranten geïnterviewd. Bijvoorbeeld in De Telegraaf, De Volkskrant en het AD en de daarmee verbonden kranten.

Voor Wynia’s Week TV ging Michiel de Vries in gesprek met Jan Marten Visser over zijn boek. Dit videogesprek is ook beschikbaar als podcast. De Vries spreekt van ‘gruwelijkheden’ over wat hij aantrof aan praktijken van organisaties die mensen weg willen werken, ‘onderzoekbureaus’ inschakelen en hun slachtoffers voor het leven kapotmaken, ook als hen niets van betekenis aan te rekenen valt. ‘Mensen gaan er aan kapot, krijgen hartkwalen en maagzweren.’

De Vries is hoogst kritisch over de kwaliteit van deze ‘deugindustrie’: ‘Het zogenaamde onafhankelijke onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag is helemaal niet zo onafhankelijk. Men zegt wat de opdrachtgever wil horen.’

‘Kapot. Hoe vilein is de deugindustrie?’ van Michiel de Vries is een uitgave van Uitgeverij Blauwburgwal in Amsterdam. Het boek omvat 164 pagina’s en kost 22,50. Het is overal te koop en te bestellen, zoals in de winkel van Wynia’s Week.