‘Massaal uitkopen van boeren is gekkenwerk’

verkiezings

Het klinkt gek, maar de regeringspartijen hebben baat bij Poetins oorlog. VVD, D66, CDA en ChristenUnie doen het plotseling beter in de peilingen, constateren PIM VAN GALEN en SYP WYNIA in hun gesprek voor Wynia’s Week TV (WWTV).

De oorlog in Oekraïne maakt zoveel los, dat minister Wopke Hoekstra (CDA, Buitenlandse Zaken) het regeerakkoord wil omgooien, al was het maar omdat er miljarden extra nodig zijn defensie en vluchtelingen.

Maar minister Sigrid Kaag (Financiën, D66) ligt dwars. Zij wil de kroonjuwelen van D66 (stikstof en klimaat) waarvoor ze in het regeerakkoord 60 miljard heeft binnengehaald, niet kwijt. Maar, zo constateert Syp Wynia: het is complete waanzin om voor 25 miljard euro een derde van de Nederlandse boeren uit te kopen – al helemaal nu er voedseltekorten dreigen die zich weer voor kunnen doen.

Voorspelling: bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart is de opkomst laag, winnen de lokale partijen en beperken de regeringspartijen de schade omdat zij vanwege Oekraïne veel in beeld zijn.

Kijk en luister! Disclaimer: het geluid laat wat te wensen over, waarvoor excuus.

De gesprekken van Wynia’s Week TV (WWTV) zijn nu ook beschikbaar als podcast. Het gesprek van Syp Wynia met Pim van Galen is via de knoppen hieronder te beluisteren.

Nog geen abonnee van Wynia’s Week TV? Abonneert u zich HIER. Welkom bij WWTV!