Presentatie nieuw boek Syp Wynia in Betty Asfalt Complex in Amsterdam

boeksyp

Op zaterdag 4 februari a.s. verschijnt van Syp Wynia het boek ’70 Actieve herinneringen aan een gaaf gidsland’. Dit nieuwe boek wordt dan van 16.00 – 18.30 (inloop: 15.30 uur) gepresenteerd in het Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, 1012 RT Amsterdam. Dit theater bevindt zich vlakbij de Dam, op twee tramhaltes – of op loopafstand – van het Centraal Station. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Wilt u zich a.u.b. wel aanmelden voor vrijdag 3 februari 12.00 uur ’s middags? U kunt zich aanmelden via info@blauwburgwal.nl.

‘70 Actieve herinneringen’

In ’70 Actieve herinneringen aan een gaaf gidsland’ schetst Syp Wynia in 70 hoofdstukken een portret van Nederland in de woelige jaren ’20 van de 21ste eeuw. Daarbij grijpt hij ook terug op eigen ervaringen en herinneringen, soms tot diep in de 20ste eeuw.

Wie is de machtigste man (m/v) van Nederland? Waar was de maandenlange avondklok voor nodig? Hoe werd Nederland zo’n gewelddadig land? Waarom moest Nederland zo nodig kampioen klimaat én stikstof worden? Wat is een veelvader? Wat is een hefboomdemocratie?

Een greep uit de hoofdstukken: ‘Erosie van Oranje’, ‘Nederland is natter geworden’, ‘De Van Mierlobrug’, ‘Deense modellen’, ‘Machteloos tegen de macht’, ‘Waarom links klein is, maar steeds zijn zin krijgt’, ‘De glorieuze comeback van John en Kathleen’ en ‘Ben u wel cultureel divers genoeg’?

NU BESTELLEN

’70 Actieve herinneringen aan een gaaf gidsland’ van Syp Wynia is een uitgave van Uitgeverij Blauwburgwal, is 368 pagina’s, kost 24,50 en verschijnt op 4 februari. Het boek is verkrijgbaar bij uw boekhandel en nu al te bestellen in de winkel van Wynia’s Week.