Roderick Veelo: In Den Haag en Hilversum is niets wat het lijkt. De schijn regeert

Veelo-Marbe
Columniste Nausica Marbe nam het eerste exemplaar van het boek ‘De schijn regeert’ in ontvangst van haar collega Roderick Veelo. De presentatie van het nieuwe boek van Roderick Veelo vond plaats op het zonovergoten terras van landgoed Nardinclant in Laren

Roderick Veelo is een bekend gezicht in de Nederlandse media. Maar nooit eerder verscheen zijn werk in druk. Met het uitbrengen van De schijn regeert komt Uitgeverij Blauwburgwal tegemoet aan de wens van een trouwe lezersschare.

In Den Haag en Hilversum is niets wat het lijkt, schrijft Roderick Veelo. Maar niet alleen daar. Hij hekelt in De schijn regeert onder meer de heldenrol die U2-zanger Bono zichzelf aanmeet als strijder tegen armoede en sociaal onrecht, maar tegelijkertijd z’n vermogen onderbrengt in belastingparadijzen.

Roderick Veelo vraagt zich af waarom multinational Unilever hoog van toren blaast over mensenrechten, maar in alle talen zwijgt over executies in Iran waar het zeep en tandpasta maakt. En wat bedoelen woke-activisten met ‘inclusief’ en ‘rechtvaardig’ als zij de mensheid opdelen in goede en verkeerde huidskleuren? En hoe combineren instellingen en bedrijven deze opdeling met hun pretentie mensen te verbinden? De schijn regeert!

De schijn regeert van Roderick Veelo is overal te bestellen en te koop, zoals HIER. ‘De schijn regeert’ kost 20 euro (inclusief verzendkosten) en omvat 242 pagina’s.