Wynia’s Week zoekt: jonge freelance verslaggever(s)

Personeelsadvertentie 16-10-21

Wynia’s Week is een jong online magazine, dat verschijnt op woensdag en zaterdag. We publiceren vooral over politiek en economie, cultuur en samenleving. Wynia’s Week doet niet wat iedereen doet: we stellen vaak vragen waar anderen omheen lopen.

Onafhankelijk, ongebonden

Een bekend thema van Wynia’s Week is de Nederlandse lobbycratie: een democratie die veel naar belangen luistert, maar weinig naar burgers. En waarom stapt Nederland over van gas op houtstook en stappen de buurlanden juist over op gas? Wie wordt daar beter van?

Wynia’s Week is onafhankelijk en ongebonden, we staan helemaal los van bedrijven, van politieke partijen en van pressiegroepen. Wynia’s Week wordt mogelijk gemaakt door de duizenden donateurs.

Een frisse blik

Wynia’s Week is nu op zoek naar één of enkele jonge verslaggevers (m/v), die met enige regelmaat en met frisse blik bijdragen aan Wynia’s Week. Het gaat in de eerste plaats om geschreven artikelen, maar die kunnen ook worden aangevuld met video en/of podcast. We zoeken nieuwsgierige, onderzoekende geesten, die als vanouds luis in de pels van de macht willen zijn.

Vlot, handig, nieuwsgierig

We denken aan journalisten met (enige) ervaring, met een vlotte pen en zo mogelijk enige handigheid met social media. De woonplaats doet er niet zo toe, al kan bekendheid met Noord- en Oost-Nederland dan wel het zuiden van het land een pré zijn. Wat helpt is een zekere specialisatie op het gebied van politiek en/of economie en van maatschappelijke trends.

Wynia’s Week betaalt deze jonge verslaggevers in lijn met wat voor dit type werk gebruikelijk is. We beseffen natuurlijk, dat het researchen voor een artikel bewerkelijker is dan het overtikken van een persbericht.

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan HIER Wees welkom!