’70 Actieve herinneringen’ van Syp Wynia – Nu in de winkel!

twins
Jettie Teeninga kreeg het eerste exemplaar van ’70 Actieve herinneringen’ van haar tweelingbroer Syp Wynia. (Foto: Andy Arnts)

Op 4 februari werd in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam voor een volle zaal het nieuwe boek ’70 Actieve herinneringen aan een gaaf gidsland’ van Syp Wynia gepresenteerd. Roderick Veelo interviewde de auteur over zijn nieuwe boek, 368 pagina’s dik.

Het eerste exemplaar van  het nieuwe boek was voor Jettie Teeninga, de tweelingzus van Syp Wynia. Tijdens de presentatie las Syp twee fragmenten voor uit het boek. Over hoe Geert Wilders aan de naam van zijn partij kwam. En over ‘De Wynia’s’ – een autobiografisch verhaal.

In ’70 Actieve herinneringen aan een gaaf gidsland’  schetst Syp Wynia in 70 korte en langere hoofdstukken een portret van Nederland in de woelige jaren ’20 van de 21ste eeuw. Daarbij grijpt hij ook terug op eigen ervaringen en herinneringen, soms tot diep in de vorige eeuw.

Een greep uit de hoofdstukken: ‘Erosie van Oranje’, ‘Nederland is natter geworden’, ‘De Van Mierlobrug’, ‘Deense modellen’, ‘Machteloos tegen de macht’, ‘Waarom links klein is, maar steeds zijn zin krijgt’, ‘De glorieuze comeback van John en Kathleen’ en: ‘Ben u wel cultureel divers genoeg’?

En: wie is de machtigste man (m/v) van Nederland? Hoe werd Nederland zo’n gewelddadig land? Waarom moest Nederland zo nodig kampioen klimaat én stikstof worden? Wat is een veelvader? Wat is een hefboomdemocratie?

Video in aantocht!

Het programma van de presentatie in het Betty Asfaltcomplex wordt binnenkort in delen online gezet op het videokanaal van Wynia’s Week, WWTV. Onderdeel van dat programma is een estafette-interview waarin de auteurs Wierd Duk, Maaike van Charante, Coen de Jong en Roderick Veelo door elkaar worden geïnterviewd.

Video al beschikbaar!

Syp Wynia werd over zijn nieuwe boek uitgebreid (55 minuten) geïnterviewd op het videokanaal De Nieuwe Wereld. Die video is HIER te bekijken en te beluisteren. Het gesprek gaat onder meer over de loopbaan van Syp Wynia, over Wynia’s Week en Uitgeverij Blauwburgwal, over premier Rutte en zijn voorgangers en over het Nederlandse medialandschap.

Nog een video: Syp bij Harry

Syp Wynia werd over zijn nieuwe boek ook geïnterviewd door Harry Mens in zijn tv-programma ‘Businessclass’ op RTL7. Het gesprek duurt 12 minuten en gaat behalve over het boek ook over de politieke en economische actualiteit.

En: Syp bij Wilfred en Sander

Syp werd ook uitgenodigd in The Friday Move van BNR Nieuwsradio om daar over het nieuwe boek te komen praten. Behalve presentator Wilfred Genee was daar ook Sander Schimmelpenninck. Werd het gezellig? Hier is een fragment:  

NU TE KOOP

’70 Actieve herinneringen aan een gaaf gidsland’ van Syp Wynia is een uitgave van Uitgeverij Blauwburgwal, is 368 pagina’s dik en kost 24,50 (inclusief verzendkosten). Het boek is nu overal verkrijgbaar, bijvoorbeeld HIER.