Blauwburgwal! Wandeling langs 11 niet te missen boeken.

SYP-wwtv-JanMarten-voorWebheads-050823

In deze video wandelt JAN MARTEN VISSER met SYP WYNIA langs elf actuele boeken van UITGEVERIJ BLAUWBURGWAL. Syp is behalve journalist en hoofdredacteur van Wynia’s Week ook mede-uitgever van Uitgeverij Blauwburgwal. In deze video komen de meest recente boeken van de uitgeverij aan bod. 

Deze video van WWTV (Wynia’s Week TV) vindt u op YouTube en is ook te beluisteren als podcast, op Spotify en via Apple Podcasts.

‘Deugen voor de bühne’ 

De meest actuele boeken van de uitgeverij zijn het verbazingwekkende Kapot van Michiel de Vries en het hilarische Deugen voor de bühne’ van Sander van Dam. Maar ook De Maakbare Mens  van Bina Ayar en de absolute bestseller De Stikstoffuik van Arnout Jaspers komen aan de orde.  

Andere auteurs: onder meer Wierd Duk, Roderick Veelo, Coen de Jong en Maaike van Charante. Syp licht ook een tipje van de sluier over komende boeken van Uitgeverij Blauwburgwal. 

Video-en podcast interviews met de schrijvers 

Veel auteurs van Uitgeverij Blauwburgwal zijn sinds voorjaar 2021 ook zelf geïnterviewd voor WWTV (Wynia’s Week TV). Sinds de zomer van 2022 zijn deze videogesprekken ook als podcast beschikbaar via Spotify en Apple Podcasts.  

Sander van Dam werd over zijn boekje ‘Deugen voor de bühne’ geïnterviewd door Eric Jan van Dorp. Dat gesprek vindt u hier.

Michiel de Vries werd over ‘Kapot. Hoe vilein is de deugindustrie?’ geïnterviewd door Jan Marten Visser. Dat gesprek vindt u hier.

Bina Ayar werd over haar boek ‘De Maakbare Mens’ geïnterviewd door Andy Arnts. Dat gesprek vindt u hier.

Syp Wynia werd door Pim van Galen geïnterviewd over zijn boek ’70. Actieve herinneringen aan een gaaf gidsland’. Dat gesprek vindt u hier.

Arnout Jaspers werd over zijn boek ‘De Stikstoffuik. Politici in de ban van de ecolobby’ geïnterviewd door Syp Wynia. Dat gesprek vindt u hier

Coen de Jong werd over zijn boek ‘Wokeland. Hoe een radicale voorhoede vat kreeg op de samenleving’ geïnterviewd door Jan Marten Visser. Dat gesprek vindt u hier.

Roderick Veelo werd over zijn boek ‘De schijn regeert’ geïnterviewd door Syp Wynia. Dat gesprek vindt u hier.

Roelof Bouwman en Syp Wynia bespraken het boek ‘De Linkse Kerk. Hoe calvinistisch Nederland steeds dezelfde afslag neemt.’ Dat gesprek vindt u hier.

Maaike van Charante werd door Andy Arnts geïnterviewd over haar boek ‘Het verdriet van de Schilderswijk’. Dat gesprek vindt u hier.

Coen de Jong werd over zijn boek ‘Dwingeland. Orwell in de polder’ geïnterviewd door Andy Arnts. Dat gesprek vindt u hier.

Op 4 februari 2023 interviewden vier auteurs van Uitgeverij Blauwburgwal elkaar, in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Achtereenvolgens worden Wierd Duk, Maaike van Charante, Coen de Jong en Roderick Veelo ieder 8 minuten geïnterviewd. Die gesprekken vindt u hier.

Hans Werdmölder werd over zijn boek ‘Den Hollander. Dwars boegbeeld van de Nederlandse sociologie’ geïnterviewd door Jan Donkers. Dat gesprek vindt u hier.

Alle boeken van Uitgeverij Blauwburgwal vindt u op de website. www.blauwburgwal . Daar zijn deze boeken ook allemaal te koop. De boeken zijn ook verkrijgbaar in de winkel van Wynia’s Week. www.wyniasweek.nl/winkel.  

Meer informatie: www.blauwburgwal.nl en www.wyniasweek.nl