De lobby voor verdere islamisering stopt niet bij de BOA-hoofddoek

WW Syp en Kleis WWTV 2 maart 2024
(Foto: Robin Utrecht / Hollandse Hoogte / ANP Foto)

Een aantal GroenLinks-PvdA-burgemeesters in grotere steden heeft aangekondigd dat gemeentelijke handhavers (BOA’s) met een (islamitische) hoofddoek boven hun uniform mogen rondlopen. KLEIS JAGER en SYP WYNIA vragen zich in deze aflevering van WWTV af waar deze, kennelijk georganiseerde, actie vandaan komt. Waarom? Met welk doel? Waarom nu?

Jager en Wynia stellen vast dat de hoofddoek, vooral bij de politie, al tientallen jaren inzet is van activistische moslims, in het bijzonder die van de Moslimbroederschap. Die islamistische beweging is een eeuw geleden ontstaan in Egypte, maar heeft tegenwoordig Qatar en het Turkije van president Recep Tayyip Erdogan als thuisbasis. Doel is de vestiging van het ‘wereldkalifaat’. De Moslimbroederschap is – vaak niet direct herkenbaar – ook heel actief in Europa en klaagt voortdurend over ‘islamofobie’, ook als daar weinig van blijkt.

Altijd ‘gematigdheid’ in de aanbieding

De Arnhemse burgemeester en PvdA-politicus Ahmed Marcouch (foto) is of was betrokken bij de Moslimbroederschap en heeft een voor die beweging karakteristieke werkwijze. Hij pleit aanhoudend voor islamiserende uitzonderingen op de Nederlandse rechtsstaat als ‘gematigde’ remedie tegen zulke zaken als haperende integratie, misdaad, terrorisme en ordeverstoringen. Zo dringt hij voortdurend aan op de afschaffing van de eeuwenoude grondwettelijke scheiding van kerk en staat.

Frankrijk biedt meer weerstand tegen druk uit de islamitische wereld dan Nederland, dat onder Franse imams bekend staat als ‘een pakje boter’ (zo makkelijk als je daar doorheen snijdt). Maar ook in Frankrijk raakt de samenleving verdeeld, met name over de scheiding tussen kerk en staat. De steeds grotere aanhang van Marine Le Pen is weer een reactie op de permanente roep om islamitische privileges.

Een lange neus naar de verkiezingsuitslag?

Dat de GroenLinks-PvdA-burgemeesters van een aantal grotere steden juist nu met hun hoofddoekbesluiten komen, kan geen toeval zijn. Het is kort na de verkiezingen van 22 november 2023, toen de kiezers in meerderheid juist níet kozen voor de partijen die pro-hoofddoek zijn. De GroenLinks-PvdA-burgemeesters trekken zo te zien opzettelijk een lange neus naar de (vorige en de nieuwe) Kamermeerderheid.

WWTV is er ook als podcast. Kijk HIER https://www.wyniasweek.nl/podcast/.

Kleis Jager interviewde de Franse onderzoekster Florence Bergeaud-Blackler en besprak haar boek over de Moslimbroeders voor Wynia’s Week.  

Wynia’s Week is er iedere woensdag en zaterdag met op iedere donderdag een nieuwe video/podcast van WWTV. Dat is allemaal gratis, zonder betaalmuur of andere belemmeringen. Die unieke formule wordt mogelijk gemaakt door de donateurs. Doet u ook mee? Hartelijk dank!