‘De Nederlandse misdaadbestrijding faalt’

SYP-videoWerdmölder-210522-voorWW
Drugslab in Noord-Brabant

Criminelen hoeven zich in Nederland over het algemeen weinig zorgen te maken. De kans om gepakt te worden is erg klein. De recherche functioneert zeer matig.

Veel misdaadzaken blijven op de plank liggen. Er wordt veel geseponeerd. Zelfs grote zaken eindigen vaak niet met straf.

De hele keten faalt

SYP WYNIA praat in deze aflevering en deze podcast van Wynia’s Week TV met criminoloog HANS WERDMÖLDER over de zorgwekkende effectiviteit van de Nederlandse misdaadbestrijding (ook in vergelijking met het buitenland).

De hele keten faalt. Niet alleen functioneert de recherche heel matig, maar ook het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht laten structureel steken vallen.

Rechters houden niet van drugsvervolging

Binnen de rechterlijke macht heerst een afkeer van de drugsbestrijding, wat bijdraagt tot het geven van lage straffen. Dat, terwijl Nederland al een mild strafklimaat heeft in vergelijking met andere Europese landen. De Nederlandse gevangenissen zijn ook nog eens relatief comfortabel.

Het gevolg: Nederland trekt misdaad aan. De aangiftebereidheid daalt. De veiligheid en de integriteit van de samenleving zouden dringend ter discussie moeten komen.

Kijk en luister naar deze alarmerende waarschuwing.

Meer informatie over de falende Nederlandse misdaadbestrijding vindt u in artikelen van Hans Werdmölder. Die vindt u HIER.

Steunt u de onafhankelijke berichtgeving van Wynia’s Week? Graag! Doneren kan HIER. Hartelijk dank!

Syp Wynia en Hans Werdmölder over de zorgwekkende effectiviteit van de Nederlandse misdaadbestrijding