Dilan en Geert hebben elkaar harder nodig dan ze willen toegeven

WWTV 310124

Geert Wilders (PVV) en Dilan Yesilgöz (VVD) spelen een schijngevecht waarin ze doen of ze niet zo nodig hoeven, constateren PIM VAN GALEN en SYP WYNIA in deze nieuwe video en podcast van WWTV. ‘Dilan’ zat vanaf haar partijcongres Geert Wilders te sarren als een linkse twitteraar. Wilders liet zich uitlokken, noemde haar ‘zuur’ en weigerde ‘mega-bezuinigingen’ zoals de VVD die zou wensen.

‘Hardwerkende Nederlander’

In werkelijkheid is er Dilan Yesilgöz veel aan gelegen deze kabinetsformatie te laten lukken. Wie haar goed beluisterde hoorde dat een coalitie met PVV, VVD, NSC en BBB een buitenkans is om haar partij te bevrijden van de linkse jaren met de kabinetten-Rutte. ‘Dilan’ denkt tegelijk dat de ‘protestpartijen’ waarmee ze poogt te regeren bij de hardwerkende middenklasse niet zo zal kunnen scoren als de ‘stabiele’ VVD.

‘Hybride 1’

Syp en Pim filosoferen over een kabinet dat wel eens meer van Alle Nederlanders zou kunnen zijn dan vaak gedacht: ‘Als alle 4 partijen ministers leveren met een paar partijloze ministers en een PvdA-premier.’ Wynia: ‘Laten we het Hybride 1 noemen. Of Mix 1. Wie weet wordt het zelfs een nuttig hervormingskabinet. Alles kan.’

Wynia’s Week maakt meer dan honderd internetkranten en vijftig video-interviews per jaar. De donateurs maken dat mogelijk. Doet u mee? Hartelijk dank!