Kaag moest wel weg: ze neemt anderen te graag de maat

SypWynia 18-9-21
Sigrid Kaag luistert naar het PvdA-kamerlid Kati Piri die de motie van afkeuring voorleest die het einde van Kaags demissionaire ministerschap van Buitenlandse Zaken inluidt

Terwijl de Tweede Kamer een motie van afkeuring aannam tegen de ministers Kaag (D66) en Bijleveld (CDA) en Kaag vervolgens opstapte spraken Pim van Galen en Syp Wynia over hoe het verder moet met de formatie. Wie worden er beter van het half jaar formatie-traineren? U vindt het videogesprek van Pim en Syp HIER.

Gebutst, maar moreel superieur

Eigenlijk trad Sigrid Kaag natuurlijk af om het hoofd hoog te kunnen houden en wèl af te treden, anders dan Mark Rutte op Goede Vrijdag. Sigrid Kaag heeft de morele superioriteit tot haar specialiteit gemaakt en kon moeilijk blijven zitten nadat ze dat Rutte voor de voeten had geworpen. Zo blijft Kaag, gebutst weliswaar, bewoner van de moral highground waar ze zo graag verkeert.

‘Kaag trekt vuur’

Syp en Pim concluderen dat Kaag de aanval van de Tweede Kamer op haar Afghanistan-aanpak mede te danken had aan het feit dat ze anderen graag de maat neemt. Wie zich beter voordoet dan anderen maakt zich kwetsbaar, met de voor Kaag verreikende motie van afkeuring tot gevolg. Of, zoals Syp zegt: ‘Kaag trekt vuur’.

Bent u al abonnee van de video’s van Wynia’s Week TV? Abonneren (gratis) kan HIER.

Steunt u de website, de nieuwsbrief en het videokanaal van Wynia’s Week? Dat kan op verschillende manieren. Kijk HIER.