NIEUW: DWINGELAND, Orwell in de polder – door Coen de Jong

Dwingeland-cover-1-600x9562
Op 15 juni verschijnt DWINGELAND, Orwell in de polder van Coen de Jong

Gemeenten beloeren hun burgers, veiligheidsdiensten fungeren als denkpolitie, ministeries schrijven voor hoe we ons moeten gedragen en wat we wel of niet moeten zeggen. Het is niet begonnen met Corona of met sociale media, maar dat heeft het wel verergerd. Wat niemand kon denken is toch aan het gebeuren: het schrikbeeld van George Orwell in zijn boek 1984 komt dichterbij.

George Orwell beschreef in 1984 een somber toekomstbeeld: een onvrije samenleving vol dwang. Zulke onvrijheid konden we ons in Nederland decennialang niet voorstellen. Waarom zien we in ons dagelijks leven dan toch steeds vaker autoritaire ontwikkelingen? 

In DWINGELAND beschrijft Coen de Jong dat veel voorspellingen van Orwell uit 1984 sluipenderwijs uitkomen en hun intrede doen in de polder. Onze grondwettelijk vastgelegde vrijheden en burgerrechten komen daarbij steeds vaker in de knel.

Over de auteur:
Coen de Jong studeerde moderne geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en politicologie aan de Universiteit van Leiden. Hij publiceert regelmatig over politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Coen de Jong

DWINGELAND Verschijnt op 15 juni a.s. bij Uitgeverij Blauwburgwal. Dit verrassende en verontrustende boek kost 20 euro. Bestel nu alvast en ontvang een gesigneerd exemplaar. Er zijn geen géén verzendkosten! Bestellen kan HIER.