‘Politici moeten erkennen dat veel problemen van Nederland verband houden met immigratie’

Schermopname (68)

De kabinetsformatie van 2021 is in volle gang, maar geen van de kandidaat-regeringspartijen heeft de bevolkingsontwikkeling op de agenda van de formatie gezet. Terwijl veel problemen van Nederland (zoals stikstof, files, klimaatbeleid en woningbouw) direct te maken hebben met de groeiende bevolking. En die bevolkingsgroei is voor het overgrote deel het gevolg van de aanhoudende immigratie.

Coen de Jong praat voor Wynia’s Week TV met demograaf Jan van de Beek, die veel gepubliceerd heeft over het migratiebeleid van Nederland. Hij was onder meer de hoofdauteur van het rapport ‘Grenzeloze Verzorgingsstaat’ (2021). KIJK HIER DE VIDEO.

Van de Beek: ‘Laat politieke partijen immigratie eindelijk serieus nemen, want je lost veel problemen niet op als je dat nalaat. En beperk vooral de immigratie van laag opgeleiden. Als je dat niet doet blaas je op termijn de Nederlandse verzorgingsstaat op.’

Wynia’s Week gaat de komende weken en maanden extra aandacht vragen voor de Nederlandse immigratiepolitiek – en het nalaten daarvan. Steunt u deze onafhankelijke berichtgeving? Wynia’s Week bestaat dank zij de donateurs. Doneren kan HIER Hartelijk dank!

Meer informatie

Artikel Jan van de Beek over het rapport ‘Grenzeloze Verzorgingsstaat
Rapport Grenzeloze Verzorgingsstaat:

Dit is Jan van de Beek.
Website Jan van de Beek
BackMe Jan van de Beek

Coen de Jong interviewde Jan van de Beek. Op 15 juni verschijnt zijn zowel verrassende als verontrustende boek ‘DWINGELAND – Orwell in de polder’. Meer informatie HIER.