Sylvana: populair in grachtengordel, klein in het land. VIDEO!

sylvana-simons-2021-696x392

Sylvana Simons wil naar eigen zeggen de successen met haar partij Bij1 in Amsterdam voortzetten in Den Haag. Dat is nogal een pretentie, omdat Simons in Amsterdam maar op het nippertje één raadszetel wist te bemachtigen bij de raadsverkiezingen in 2017. Een jaar eerder had ze bij lange niet voldoende stemmen voor een Kamerzetel (0,3 procent van de stemmen).

Maar Sylvana heeft, dat moet haar worden nagegeven, ondertussen wel degelijk succes. De linkse partijen die Amsterdam besturen – GroenLinks voorop – buigen om de haverklap voor voorstellen van Simons om straatnamen te veranderen en ‘witte’ ambtenaren naar heropvoedingscursussen te sturen.

Navolging in Bijlmer en Mediapark, niet in het land

Sylvana en haar vrienden van Kick Out Zwarte Piet en Black Lives Matter hebben de afgelopen jaren het tij ook geweldig mee bij veel media en sommige politici. Ook in Den Haag en Hilversum zijn de ‘woke’ ideeën van Sylvana en haar vrienden over slachtofferschap (zwart, minderheden) en daderschap (wit/blank, man, hetero) populair.

Maar uit de hoogst bescheiden peilingcijfers van Sylvana Simons blijkt dat haar gedachtengoed het dan wel aardig doet in de Bijlmer en de grachtengordel, aan het Binnenhof en in het Mediapark, maar dat de aanhang in het land voor de uit Amerika geïmporteerde raciale identiteitspolitiek ondertussen minimaal is. Bij1 staat in de Peilingwijzer op 0 zetels, bij Maurice de Hond op 1 zetel. Daar zal het wel bij blijven.