Vergeet de tweestrijd. ‘Stikstof scheurt het kabinet, de provincies en het land. ’VIDEO!

wwtv
‘Stikstofscheuring’. (Beeld: Wynia’s Week)

Stikstof gaat het kabinet, de provincies en de rest van het land scheuren, zegt SYP WYNIA in zijn videogesprek met PIM VAN GAAL voor WWTV Wynia’s Week. WWTV is er ook als podcast.

CDA en VVD nemen afstand van het kabinetsbeleid dat gedicteerd is door D66. Provincies keren zich tegen het regeringsbeleid. Als het kabinet op de been blijft, komt dat hooguit door angst voor Kamerverkiezingen, want de regeringspartijen staan bijna allemaal op verlies.

Rutte kiest voor links…

Mark Rutte is bezig met de toekomst, zegt Syp Wynia. Die heeft zijn agenda als premier al maanden ondergeschikt gemaakt aan zijn agenda als VVD-lijsttrekker. Nog nooit was hij zo vaak zo actief in het buitenland.

Daar heeft Rutte goed over nagedacht. Hij heeft er geen zin in om de rechterkant (BBB, Ja21, PVV, Forum) op het toneel te helpen, want dat is de echte concurrentie. Bovendien heeft hij geen zin in het verscheurende stikstofthema.

…en is veel op reis

Liever heeft Mark Rutte het over de hogere belastingen van links. En ook komt hij liever in beeld met het suggereren van daadkracht en aanzien, zoals met reisjes naar Washington, Kiev en Rome.

In eigen land duwt Rutte bovendien de echte concurrentie (die op rechts) zo uit beeld. Hij kiest voor de duels met PvdA/GL, die daar trouwens ook beter van worden, ook al is dat een geforceerd opzetje. Maar ja, Rutte regeert al 11 jaar overwegend over links.

Wynia’s Week is er twee keer per week. Wynia’s Week wordt mogelijk gemaakt door de lezers, kijkers en luisteraars. Doe mee! Hartelijk dank!

Van Syp Wynia verscheen onlangs zijn nieuwe boek ’70 Actieve herinneringen aan een gaaf gidsland’. Het boek omvat 368 bladzijden en verscheen bij Uitgeverij Blauwburgwal. Het boek is overal verkrijgbaar, onder andere in de winkel van Wynia’s Week.