Vijf tips voor de boekenmaand December

PromoBBW 3-12-22

1 Net uit: Wokeland!

Hoe een kleine groep activisten er met behulp van politici en mediabazen in slaagde om binnen een paar jaar Nederland een reeks omstreden Amerikaanse ideeën op te dringen. Hoe woke grip kreeg op de samenleving. Of keert de wal het schip? ‘Wokeland’ van Coen de Jong is hèt winterboek van 2022-2023. Wokeland omvat 239 bladzijden en kost 22,50. Het boek is overal te koop, onder meer HIER, in de winkel van Wynia’s Week.

2 Roderick Veelo: De schijn regeert

Het gaat er niet om wat het is, maar om wat het lijkt. Beeld is belangrijker dan de werkelijkheid. En de hypocrisie regeert. Roderick Veelo, tv-presentator en columnist, fileert de schijnheiligheid: niet alleen die aan het Binnenhof en op het Mediapark, maar ook die in de wereld van de popmuziek en het bedrijfsleven. ‘De schijn regeert’ omvat 242 bladzijden en kost 20 euro. Het boek is overal te koop, onder meer HIER, in de winkel van Wynia’s Week.

3 De Linkse Kerk: hoe rechtse christenen links werden

Ze waren nooit meer dan een tiende van de bevolking, maar hadden altijd bovengemiddeld invloed op politiek en samenleving: de gereformeerden. In ‘De Linkse Kerk’ wordt voor het eerst geschetst hoe deze aanvankelijk conservatieve bevolkingsgroep in zestig jaar omswitchte naar links en Nederland meenam. Een reeks bekende auteurs, onder wie Wim Berkelaar, Roelof Bouwman, Martin Bosma en Syp Wynia schetst in dit verrassende en meeslepende boek hoe Nederland nog steeds naar links schuift onder invloed van opschuivende protestanten. ‘De Linkse Kerk’ omvat 264 bladzijden, kost 23,50  en is overal te koop, zoals HIER, in de winkel van Wynia’s Week.

4 Schilderswijk: een volkswijk liefdeloos prijsgegeven

Maaike van Charante schreef het unieke verhaal van de wijk van haar jeugd. Het is het verhaal van verwaarlozing en van verdrijving van de autochtone bewoners. Aan het eind van het liedje blijken er andere mensen uit andere werelddelen te wonen. Wie waren er verantwoordelijk voor deze keuzes? ‘Het verdriet van de Schilderswijk’ schrijft de geschiedenis van de teloorgang van 20ste eeuwse volkswijken. Het boek kost 22,50, omvat 210 bladzijden en is overal te koop, zoals HIER, in de winkel van Wynia’s Week.

5 Dwingeland, Orwell in de polder

In het voorjaar van 2021 verscheen van Coen de Jong – schrijver van ‘Wokeland’ – zijn debuut: ‘Dwingeland. Orwell in de polder’. Het boek schrijft het verrassende en ook beangstigende verhaal van de talloze overeenkomsten tussen ‘1984’ van George Orwell en de praktijk van de 21ste eeuw. Leugenachtige praat wordt als waarheid verkocht, vrijheid wordt beknot en privacy wordt steeds meer een fictie. ‘Dwingeland’ kost 20 euro, omvat 259 bladzijden en is overal te koop, zoals ook HIER , in de winkel van Wynia’s Week.

Voor bovenstaande boeken worden binnen Nederland geen verzendkosten in rekening gebracht.

Ook als e-book

De volgende boeken zijn ook als e-book verkrijgbaar:

‘De schijn regeert’ van Roderick Veelo, kijk HIER.

‘De linkse kerk’ onder redactie van Syp Wynia en H. J. Prosman, kijk HIER.

‘Het verdriet van de Schilderswijk’ door Maaike van Charante, kijk HIER.

‘Dwingeland, Orwell in de polder’ van Coen de Jong, kijk HIER.

Ook als luisterboek

De volgende boeken zijn bovendien als luisterboek verkrijgbaar:

‘Het verdriet van de Schilderswijk’, kijk HIER.

Dwingeland. Orwell in de polder’, kijk HIER.