Wokeland: heeft activistisch Nederland zijn hand overspeeld?

wook

Afgelopen jaren zagen we actiegroepen die Nederland als ‘wit’ daderland afschilderen en alles relateren aan huidskleur en slavernij. COEN DE JONG, auteur van ‘Wokeland. Hoe een radicale voorhoede vat kreeg op de samenleving, praat daarover met JAN MARTEN VISSER voor WWTV. Het gesprek is ook beschikbaar als podcast.

Van tolerant naar angstig

Het tolerante Nederland is vervangen door een land vol beschuldigingen van ‘wit privilege’, institutioneel racisme, transfobie en ‘witte schuld’. Coen de Jong zet in Wokeland uiteen hoe universiteiten, media, vakbonden, de politie en de cultuurwereld allemaal meebewegen met het eisenpakket van de activisten.

Dat gebeurt vaak onder invloed van politici van GroenLinks, D66 en PvdA – die veelal de subsidiestromen bepalen. Politici van andere partijen durven hen vaak niet tegen te spreken. Wie dat wel doet, wie nuanceert of een ander geluid laat horen kan niet zelden rekenen op valse en giftige verdachtmakingen.

Maar: wie wil nou woke?

Maar de activisten en de woke-politici hebben het tij tegen. Woke verkoopt niet, niemand komt naar woke kijken, bij verkiezingen leggen woke-politici het af. Ook de jongste verkiezingsuitslag doet vermoeden dat grote delen van de bevolking steeds minder bereid zijn om zich vanuit Den Haag ideeën te laten opleggen waar men niks mee heeft. Het is de vraag of woke zijn hand niet heeft overspeeld.

‘Wokeland. Hoe een radicale voorhoede vat kreeg op de samenlevingvan Coen de Jong is overal te koop, zoals ookin de winkel van Wynia’s Week.

Wynia’s Week is er iedere woensdag en zaterdag, vaak met nieuwe video’s en podcasts. Het abonnement is gratis. De donateurs maken dat mogelijk. Doet u mee? Doneren kan HIER Hartelijk dank!