‘De Klimaatoptimist’: Arnout Jaspers presenteert het opgewekte alternatief voor zwartgallige klimaatpolitiek. ‘Veilig en welvarend achter de dijken.’

Redactie (1)

Bestsellerauteur Arnout Jaspers publiceert op vrijdag 7 juni zijn langverwachte boek over klimaatbeleid en energietransitie: ‘De Klimaatoptimist’. Eerder was Jaspers’ geruchtmakende boek ‘De stikstoffuik’ wekenlang met afstand het best verkochte boek in Nederland.

‘De klimaatoptimist’ is voor lezers van Wynia’s Week nu al te bestellen. U krijgt het nieuwe boek van Jaspers zodra het van de drukpers rolt. Bestellen kan HIER. Het boek telt 222 pagina’s en is rijk geïllustreerd. ‘De Klimaatoptimist’ kost € 23,30 (verzending gratis).

De paniek voorbij

Arnout Jaspers keert zich in ‘De klimaatoptimist’ tegen de gangbare klimaatpaniek. ‘Kunnen onze kinderen en kleinkinderen in 2100 nog wel in Nederland wonen? Moeten we nog wel kinderen willen, vanwege de klimaat-crisis?’ Te weinig dringt door dat Nederland prima klimaatbestendig te maken is – en dat het ook nog eens relatief goedkoop kan. We kunnen in de Lage Landen nog vele eeuwen vooruit.

Het moet dan wel anders, schrijft Jaspers. De ‘hernieuwbare’ energietransitie waar Nederland zich de afgelopen jaren in heeft gestort, is astronomisch duur, gaat de wereld niet redden en zal afbreuk doen aan onze welvaart, veiligheid en welzijn. Zoals de klimaatpolitiek van de afgelopen kabinetten wordt gekenmerkt door zwartgalligheid en mislukkingen, zo kiest Jaspers voor een nuchtere analyse en voor kansen.

Tegen de taboes

Een energietransitie zonder ‘hernieuwbare’ dogma’s kiest onder meer voor kerncentrales in plaats van voor een Noordzee vol windmolens. Een energietransitie zonder groene taboes zorgt ervoor, dat uw kinderen en kleinkinderen ook in 2050 en 2100 nog vlees mogen eten en met het vliegtuig op vakantie kunnen.

Met ‘De klimaatoptimist’ lanceert Arnout Jaspers hét alternatief voor de zwartgallige klimaatpaniek die Nederland enkele kabinetsperiodes heeft beheerst. In deel 2 van het boek worden bovendien de spookverhalen van de klimaatalarmisten ontmanteld. Lees dit boek!

Arnout Jaspers (1958) is als wetenschapsjournalist een vaste waarde voor de lezers van Wynia’s Week. Hij studeerde natuurkunde in Leiden en publiceerde onder meer in NRC Handelsblad en in De Volkskrant. Zijn bestseller ‘De Stikstoffuik’ was in het voorjaar van 2023 het gesprek van de dag.

‘De Klimaatoptimist’ is een uitgave van Uitgeverij Blauwburgwal in Amsterdam. Dit nieuwe boek van Arnout Jaspers is rijk geïllustreerd en telt 222 pagina’s. ISBN 978 94 93340 10 7. Het boek kost € 23,50, zowel in de boekhandel als in de onlinewinkel (verzending gratis).