Overal brokstukken: wat richt de winst van Wilders aan?

SypVeelo 23-12-23

Geert Wilders won niet alleen de verkiezingen; in de peilingen groeit hij steeds verder. Wat doet dat bij de verliezers? Dat onderzoeken RODERICK VEELO en SYP WYNIA in deze nieuwe video van WWTV. U kunt de video ook beluisteren als podcast.

De macht verbrokkeld

Politiek links wordt als de grootste verliezer gezien. Maar hoe gaat het eigenlijk met CDA en VVD? Net als de andere verliezers moet het besef nog indalen dat de gouden tijden van de oude machtspartijen voorbij lijken te zijn. Nog maar kort geleden hadden zij (CDA, PvdA, VVD) samen 90% van de Kamerzetels. En nu? Amper een derde. De gevolgen zijn groot.

Het rommelt bij de PvdA

Roderick Veelo en Syp Wynia hebben in hun gesprek speciale aandacht voor ‘Verenigd Links’ zoals Frans Timmermans de combinatie GroenLinks/PvdA noemt. Houdt die combinatie stand? Heeft de combi met GroenLinks niet de laatste arbeider bij de PvdA weggejaagd naar de PVV? Kan de SP alsnog profiteren? Het ziet er naar uit dat de spanningen vooral toenemen binnen de PvdA. Kijken!

Doet u mee?

Wynia’s Week is er diverse keren per week, als video, als podcast en als internetkrant. Wynia’s Week bestaat nu 5 jaar en viert het jubileum deze maand. Op naar het nieuwe jaar! Doet u mee, als donateur? Hartelijk dank!