‘Het verdriet van de Schilderswijk’ in de media

SYP111221-promoSchilderswijk

Het boek Het verdriet van de Schilderswijk van Maaike van Charante staat volop in de belangstelling. Ze schetst in haar boek de teloorgang van de bekende Haagse volkswijk door onverschillige exploïtatie door ondernemers en het wegkijken van politici. Het lijkt veel op hoe ook in andere Nederlandse steden de buurten van gewone mensen aan hun lot werden overgelaten, waarna ze vervolgens vooral onderdak werden voor arme immigranten.

Maaike van Charante was het afgelopen weekend op bezoek in twee radioprogramma’s op NPO1, te weten ‘In de kantine’ van Omroep WNL en OVT van de Vpro.

Hier kunt u haar bijdrage aan In de kantine terugluisteren. En hier is de bijdrage van Maaike van Charante aan OVT.

Het tijdschrift Haagse Tijden publiceerde het volgende artikel van Maaike van Charante. En ze werd geïnterviewd door het blad Den Haag Centraal. Lees dat hier.

In Wynia’s Week beschreef Maaike van Charante zelf hoe ze terugkwam in de Schilderswijk: ‘Er was iets verschrikkelijks gebeurd’. Lees dat hier.

Eerder al werd Van Charante bijna paginagroot door Wierd Duk geïnterviewd in De Telegraaf. Zie hieronder.

‘Het verdriet van de Schilderswijk’ van Maaike van Charante omvat 202 bladzijden en kost 22,50 euro (geen verzendkosten). Het boek is een productie van Uitgeverij Blauwburgwal en is overal te koop en te bestellen. HIER bestelt u rechtstreeks bij de uitgeverij. Veel leesplezier!