‘Klimaatoptimist’ Arnout Jaspers heeft gratis advies voor het nieuwe kabinet. ‘We kunnen met veel minder windmolens toe!’ VIDEO! PODCAST!

WWTV 15-6-24

Van ARNOUT JASPERS verscheen kort geleden zijn nieuwe boek ‘DE KLIMAATOPTIMIST’. Dit boek kan ook heel goed worden gelezen als hét advies aan het kabinet-Schoof over het aan te passen klimaatbeleid. Het valt Jaspers op dat de nieuwe coalitie wel een aantal verbeteringen aanbrengt, maar een echt (herzien) klimaatprogramma is het nog niet.

Het gesprek van SYP WYNIA met Arnout Jaspers voor WWTV is niet alleen als video te bekijken en te beluisteren, maar is ook als podcast beschikbaar.   

Jaspers, optimist tenslotte, heeft enige hoop dat het nieuwe kabinet alsnog met de energievisie komt die in het hoofdlijnenakkoord ontbreekt. Zo wijst hij er op dat het bouwen van nieuwe kerncentrales ook gevolgen heeft voor de plannen van de kabinetten-Rutte voor het volbouwen van het Nederlandse deel van de Noordzee met windmolenparken: ‘Één kerncentrale maakt al een groot windmolenpark overbodig en voorkomt dat de Noordzee van een natuurgebied een industriegebied wordt.’

De ‘klimaatoptimist’ benadrukt dat er geen paniek nodig is om het klimaatbeleid aan de man te brengen. Nederland kan de klimaatverandering best aan, zegt Jaspers. In plaats van steeds harder alarm te slaan moeten we juist nuchter blijven.

‘DE KLIMAATOPTIMIST’ van Arnout Jaspers kost 23,50 (inclusief verzendkosten) is een uitgave van Uitgeverij Blauwburgwal, omvat 220 bladzijden, en is overal verkrijgbaar, onder meer in de winkel van Wynia’s Week. Kijk HIER: www.wyniasweek.nl/product/de-klimaatoptimist/ Veel leesplezier!